• www.noviydom.kiev.ua
  • www.noviydom.kiev.ua
  • www.noviydom.kiev.ua
  • www.noviydom.kiev.ua
  • www.noviydom.kiev.ua
  • www.noviydom.kiev.ua
  • www.noviydom.kiev.ua
  • www.noviydom.kiev.ua
  • www.noviydom.kiev.ua
  • www.noviydom.kiev.ua
  • www.noviydom.kiev.ua
  • www.noviydom.kiev.ua
  • www.noviydom.kiev.ua
Russian (CIS)Ukrainian (UA)

 Як будувати дерев'яний будинок і зарізати канадську чашку?

 
 
Для того щоб в результаті отримати ідеальний будинок, вам слід для початку вибрати зруби, з яких в результаті і складатиметься ваш котедж, будинок або дача. На сьогоднішній день існує декілька варіантів рубки зрубів, які відрізняються між собою зовнішнім виглядом, а також технологічними особливостями.
 
Так, наприклад, існує метод канадської рубки - це варіант трапецієподібної чашки, на кожному окремому колоді наносять високоточну розмітку, використовуючи спеціальний інструмент - скрайбером. Завдяки цьому досягається можливість ідеальної підгонки горизонтальних і вертикальних стиків у вінцях. Якщо використовують даний метод Зрубування, фактично повністю відсутні зазори між зрубами, а сама чашка, так зване, місце стиковки кутів, яка має трапецієподібну форму, після сушки зрубів НЕ розсохнеться, а навпаки - вона "закушує", завдяки чому відбувається з'єднання колод в замок , який у результаті і виключає будь-яке появи тріщин. Використовуючи такий метод будівництва з зрубів, ви отримуєте суцільний масив і ідеальний зовнішній вигляд, а все, тому що колоди лягають одне до одного в спеціально підігнані улоговини. У такому випадку верхній ряд враховує всі нерівності нижнього ряду і створює щільний і точний стик.
 
Якщо порівняти будівництво будинку з російської та канадської чашки, то спочатку перші місяці після спорудження - обидва будиночка виглядають однаково ідеально. Але варто почекати один або два роки, і ви зрозумієте, в чому різниця. Щоб бути більш точним, варто пояснити, що залежно від початкової вологості брусов в процесі усушки діаметр зрубу зменшується на цілих 5-10%. Погодьтеся, зовсім не мало, в результаті цього змінюється форма чаш, а також зазорів в чашках і пазах. Усушку, звичайно ж, піддаються обидва види, як російська чашка, так і канадська. Але, от різниця між ними все-таки досить суттєва. Візьмемо, наприклад, російську чашу. У ній після завершення процесу усадки верхньої колоди утворюються зазори, досить великі за своїми розмірами. Якщо ж взяти канадську чашку, то там завдяки наявності затесов і трикутної формі чаші відбудеться заклинювання утворилися зазорів. Таким чином буде збережений теплий і, що дуже важливо, красивий переруб. Так що не варто поспішати з вибором, адже на перший погляд, однаково отриманий результат, може через роки стати абсолютно різним.
Copyright © 2009-2021. noviydom.kiev.ua Все права защищены.
Проекты домов, строительство домов,
дервянные дома, кирпичные дома.